Arany János emlékév - 2017 az Országos Széchényi Könyvtár szervezésében

2017.01.21

Arany János 1817. március 2-án született a ma Romániához tartozó Nagyszalonta városában. Nemzetünk egyik legnagyobb balladaköltője napjainkban ünnepelné 200. születésnapját, mely lehetőséget megragadva számos magyar intézet nyújt programokat a költővel és műveivel kapcsolatban.

   Szerkesztőségünk a magyar kultúra napja alkalmából ellátogatott január 20-án az Országos Széchényi Könyvtárba, mely aznap nyílt napot tartott látogatóik számára. Az esemény különlegessége, hogy a könyvtár csak arra a napra nyilvánosságra hozta a szigorúan őrzött Arany János által írt Toldi című elbeszélő költemény eredeti kéziratait.

  Az előadást a könyvtár egyik munkatársa adta elő, akinek jelenlétében testközelből nézhettük meg az értékes kéziratokat, illetve elsőkézből hallhattunk eddig ismeretlen információkat.

  A nyilvános előadásokra előlegesen lehetett regisztrálni személyenként, illetve csoportosan is, ezzel lehetővé téve, hogy sok budapesti gimnazista osztály is megtekintse a gyűjteményt, illetve a könyvtár épületét, mely egyetemista éveik alatt nagy segítséggel szolgálhat.

További hírek:

   Az OSzK április 27-től nyitja meg különleges Arany János-kiállításukat, ahol a résztvevők rendhagyó előadásokon, könyvbemutatókon, versfelolvasásokon és különféle tárlatvezetéseken vehetnek részt, egészen november 25-ig. További információk az OSZK honlapján.

A galéria megtekintéséhez kattintson a képekre. 

A weboldalt az Aranyoskák csapata vágta helyre  |  Igazítva 2021-ben
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el