A nagyszalontai Arany János Emlékmúzeum legújabb kiállítása

2017.02.23

Nemzetünk egyik legnevesebb költője 1817-ben született Nagyszalontán. Most, 200 év elteltével, a szülőháza helyére emelt emlékmúzeum különleges kiállítást nyújt az Arany János emlékév alkalmából a költő élete iránt érdeklődőknek.

   A költő szülőfalujában, Nagyszalontán működő Arany János Emlékmúzeum idén, az Arany János emlékév alkalmából felújította a múzeum épületét, illetve különböző gyűjteményeiket és tárlataikat. A változtatásokat Nagyszalonta önkormányzata hozta létre különböző támogatásokból, illetve a város saját ráfordításából. Az intézmény újabb hagyatékokat tudott felvásárolni, melyek Aranyhoz köthetőek, és egy ideiglenes kiállítást szerveznek, amelyen eddig nem látott kéziratokat, bútorokat, hagyatékokat tekinthetnek meg a látogatók, egészen 2018-ig. A kiállított tárgyakon keresztül a XIX-XX. századok fordulóján élő szalontai lakosok életébe is nyerhetünk betekintést.

  Akik különösen a város jellegzetességei, illetve a különböző mondák iránt érdeklődnek, azoknak is bőven van látnivaló, ugyanis később az Arany János Művelődési Egyesület megvásárolta az évtizedek óta kihasználatlan Csonkatornyot és Arany László további támogatásával fel is újíttatta.

   A múzeum szeretettel várja látogatóit minden nap 9 - 16 óra között. További információk után a múzeum honlapján lehet érdeklődni.

   Szerkesztőségünk felvette a múzeummal a kapcsolatot, és támogatásunk kifejezéseképpen, olvasóink között március 20-án kisorsolunk 3 db belépőjegyet a múzeumba.  További információink a Keresztrejtvény menüpont alatt.

A weboldalt az Aranyoskák csapata vágta helyre  |  Igazítva 2021-ben
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el